Programma Yogaretraite

Je bent welkom op maandag 3 juni vanaf 16.00 uur. Om 18.00 uur openen we samen de retraite. Op maandag 10 juni is er nog een laatste yoga/meditatie-sessie, voor wie niet vroeg hoeft te vertrekken. Na het ontbijt is er tijd om de spullen te pakken en afscheid te nemen.

Dagritme
  7.30 uur begin van een nieuwe dag (thee en fruit) 
  8.30 uur yoga/meditatie
10.15 uur ontbijt in stilte
11.00 uur wandeling, aansluitend ontspannende yoga
17.30 uur workshop
19.15 uur avondmaaltijd
21.00 uur meditatie en deelmoment
22.00 uur dagafsluiting
23.00 uur de lichten gaan uit

Je bent vrij sessies over te slaan. Een retraite is intensief en soms heb je even wat extra tijd voor jezelf nodig, om te slapen, te schrijven of om te verwerken wat er naar de oppervlakte is gekomen.

Yoga/Meditatie
Wij werken vanuit de Raja Yoga. Dit is een klassieke en volledige yogavorm, gebaseerd op de Yoga Sutras van Patanjali. We zullen verschillende begeleide meditaties doen, maar ook in volledige stilte zitten. De yogasanas in de ochtend zijn gericht op wakker worden, opbouw van een juiste lichaamshouding en ontwikkeling van kracht en flexibiliteit. Na elke wandeling beoefenen we ontspannende yoga. Heartfulness, een combinatie van mindfulness en (zelf)compassie is de basishouding in alles wat we beoefenen.

Wandelen
De wandelingen geven ons de mogelijkheid wat meer van dit prachtige gebied te ontdekken.  Het middengebergte, met een hoogte van 500 – 1500 m, kent een gevarieerde ondergrond, vaak onregelmatig en met stenen. Dit vraagt een geconcentreerde aandacht op waar en hoe we onze voeten plaatsen. Een uitgelezen mogelijkheid mindful walking te beoefenen. 
We wandelen zo’n 3 uur per dag.

Workshops
In de workshops gaan we dieper in op de praktische beoefening van yoga in ons dagelijks leven. We zullen meditatief dansen en onze chakras onderzoeken door middel van chakradans. Al naar gelang de behoefte beluisteren we meditatief een muziekstuk, zingen we of laten we ons tot diepe ontspanning brengen tijdens een klankschalenconcert.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.