Stilteretraite

27 september t/m 4 oktober 2019 in de Pre-Pyreneeën

Wanneer de wervelingen in het denken tot stilstand komen, is de ziener gevestigd in zichzelf – Patañjali

Na in lente en zomer helemaal naar buiten gericht te zijn geweest, is nu weer de tijd aangebroken om de weg naar binnen te bewandelen. Deze week is uitermate geschikt je blik naar binnen te richten op het stiltepunt diep in jezelf. Tijd voor jou om jezelf weer even volledig te voeden met de energie van de Bron.

De dagen zijn gevuld met meditatieve activiteiten binnen en buiten. Actieve meditatie in de vorm van yogasanas, loopmeditatie, mindful walking en stiltedans zullen we afwisselen met zitmeditatie. De zit-tijd is steeds 1 uur achter elkaar om goed en diep in de meditatie te kunnen zakken. De actieve meditatie vormt een mooie afwisseling voor het lichaam en daarnaast is het fijn om praktisch te ervaren hoe je meditatief in het dagelijks leven in beweging kunt zijn. Je kunt alles loslaten en jouw diepste esssentie weer ervaren en weten wie jij bent. In deze verbinding en in dit Weten is alles zoals het is, ben je helemaal in het Hier en Nu. Gevoed met inzicht, begrip en nieuwe kracht zul je weer op huis aangaan.

Vrijdag 27 september aankomst in de namiddag vanaf 16.00 uur. Om 18.00 uur openen we gezamenlijk de retraite. We hebben dan de ruimte kort met elkaar kennis te maken, voordat we de stilte in gaan. Vanaf de avondmeditatie begint de stilte.
Vrijdag 4 oktober na de yoga/meditatiesessie verbreken we de stilte. Na het ontbijt kun je je spullen verzamelen en gaan we weer ieder ons eigen weg.

Wanneer: 27 september t/m 4 oktober 2019 (8 dagen)
Prijs: 965,00 Euro ( 2-persoonskamer).
Er is een beperkte mogelijkheid een eenpersoonskamer te boeken tegen betaling van een toeslag van 175,00 Euro.
Groepsgrootte: 8 – 10 deelnemers
Voor wie: Iedereen met ervaring in meditatie en behoefte aan stilte en inkeer is welkom.

Dagprogramma
07.00 uur begin van een nieuwe dag (thee en fruit)
07.30 uur yoga, loop- en zitmeditatie
10.00 uur ontbijt
11.30 uur yoga/meditatie, mindful walk
14.00 uur lunch
15.00 uur siësta, vrije tijd
17.00 uur zitmeditatie, stiltedans
19.00 uur lichte avondmaaltijd
20.00 uur yoga/meditatie
22.00 uur de lichten gaan uit

Begeleiders
Monique Buijs en Jos Snijders

Accomodatie
We verblijven in Casa Vilanova de Pujol, een Casa Rural in een klein dorpje op 836 m hoogte in de Pallars. Casa Vilanova is een herenboerderij uit de 16eeuw, helemaal gerestaureerd in traditionele stijl, maar aangepast aan de wensen van deze tijd, zodat het van alle comfort is voorzien. We zullen gebruik maken van 2-persoonskamers. De kamers zijn ruim opgezet en hebben elk een eigen badkamer. Het huis is nog steeds deel van de boerderij, waar de koeien vrij rond lopen en op ecologische wijze worden gehouden voor melk en ook wel vlees. De Casa Rural ligt prachtig, landelijk en stil, met uitzicht op de bergkam de Geganta Adormida (de slapende reus, die over de dorpen waakt) en de kloof de Congost de Collegats. 

Over de maaltijden
De maaltijden zijn vegetarisch en zijn samengesteld uit lokale producten van een goede kwaliteit en zoveel mogelijk biologisch.

Inbegrepen
– 7 overnachtingen op een 2-persoonskamer
– alle maaltijden, fruit en lekkers, onbeperkt water en thee
– 4 yoga-/meditatiesessies per dag, in totaal 7,5  uur
– het gebruik van yogamatjes, meditatiekussens, dekens, extra kussens, meditatiebankjes

Niet inbegrepen
– reizen van en naar Pujol
– reisverzekering
– annuleringsverzekering

Wat neem je mee
Comfortable kleding voor de yoga-/meditatiesessies, een omslagdoek, warme kleding, sokken en sloffen, een goede buitenjas, wandelschoenen, dagrugzak, zonnebril, zonnebrandcrème, een hoed of pet en een drinkfles.

Om vooral in je stilte te blijven, raden we je aan GEEN leesboek of notitieboekje mee te nemen.

Aanmelden
Aanmelden kan door middel van het inschrijfformulier. Na ontvangst van je aanbetaling is je plekje gereserveerd en sturen wij je een bevestiging van deelname.

Betalingsvoorwaarden
Bij inschrijving doe je een aanbetaling van 193 Euro. Je kunt dit bedrag overmaken naar rekening NL32TRIO0338644601 t.n.v. M.A.H. Buijs o.v.v. yogaretraite juni en je naam. Een maand voor aanvang van de retraite dient het resterende bedrag ad. 772 Euro bij ons binnen te zijn.

Annuleringsregeling
Mocht je onverhoopt om een geldige reden toch niet mee kunnen doen, dan geldt onze annuleringsregeling, die je kunt vinden in de Algemene Voorwaarden.
Het is aan te raden bij boeking een verzekering af te sluiten. Met een geldige annuleringsreden dekt een goede annuleringsverzekering deze kosten.

De reis gaat door bij een minimum van 6 deelnemers. Mocht het aantal deelnemers onverwacht 20 dagen van tevoren, dus uiterlijk 7 september, minder dan 6 zijn, dan hebben wij het recht de week te annuleren. Wij nemen dan telefonisch contact op met de deelnemers. In dat geval ontvang je 100% van de reissom terug, dus inclusief de aanbetaling. Zodra het minimum aantal deelnemers zich heeft ingeschreven, maar uiterlijk 7 september informeren wij je daarover.

Reizen naar Pujol
Reizen naar Pujol kan op verschillende manieren: met vliegtuig naar Barcelona of Toulouse, vervolgens met (gedeelde) huurauto rij je in 3 – 4 uur naar Pujol. Wanneer je met de auto komt, dan is het het beste via Peramea te rijden en niet op de N260 de afslag Pujol te nemen. Vanuit Barcelona kun je ook met bus of trein. In dat geval halen wij je op op het bus- of treinstation in La Pobla de Segur. Met de auto (gedeeld) vanuit Nederland kan natuurlijk ook. De reistijd is dan ongeveer 17 uur. Vraag ons gerust om je te helpen met het uitzoeken van je reisschema.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.