Over ons

Sinds de zomer van 2017 wonen wij in Pallars Sobirà, een prachtig gebied in de Spaans/Catalaanse Pyreneeën. Vlakbij het Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici en het Parc Natural d’Alt Pirineu met overweldigend mooie natuur. Een langgekoesterde droom werd daarmee verwerkelijkt. Deel van die droom kwam voort uit een lang gekoesterde wens de bijzondere ervaring van het beoefenen van yoga en meditatie buiten in de ruige natuur, omgeven door grillige bergtoppen te delen. Zo dichtbij de hemel, de aarde zo vurig en krachtig onder je voeten, de stilte, de grootsheid, er zijn eigenlijk geen woorden voor, maar…dit alles samen te beleven.
Dus dat is wat wij nu bieden. Wij hopen dit met velen te mogen delen om zo samen onszelf en de wereld een stukje heler te maken.

Monique Buijs en Jos Snijders

Monique

Mijn holistische levensvisie bracht mij op mijn 18e bij de yoga. Sinds 2003 geef ik yogales vanuit de Raja Yoga traditie. In 2011 is Dans & Beweging daarbij gekomen. Zowel yoga als dans & beweging heb ik jarenlang ook in de Geestelijke Gezondheidszorg gegeven. Daarnaast werk ik individueel met Esoteric Healing en ben ik sinds kort ook Guia d’Interpretació (interpretatie van de natuurlijke omgeving) van het Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Hier in Spanje zijn de Kashmir Yoga en de Tandava-dans op mijn pad gekomen, beiden uit het Tantra Shivaisme. Daar ben ik me nu in aan het verdiepen.
Voor mij is de leidraad in alles wat ik doe ‘healing’ of heelworden. Of het nu een yogales is die ik geef, een dansgroep of meditatielessen, altijd weer is het mijn intentie de ander de ruimte te bieden te ervaren wie hij of zij is, in contact te komen met haar eigen diepste essentie en van daaruit heel te worden.
In mijn lessen leer je op een liefdevolle manier het contact met je lichaam, te herstellen. Ook leer je in contact en afstemming te komen met je hart en ziel, zodat je je lichaam steeds vollediger kunt gaan leren bewonen. Zo kan het lichaam meer en meer gaan dienen als instrument voor de ziel om zich te bewegen in deze wereld en uitdrukking te geven aan jouw eigenheid. Daarnaast is ook het samen zijn en de verbinding met de ander vanuit hart en ziel een belangrijk deel van mijn lessen.

Jos

Meditatie en studie van de esoterische bronboeken zijn sinds lang een belangrijk deel van mijn leven. Dagelijkse meditatie, die ik spontaan zelf heb ontdekt in mijn jeugd, heeft zich verder kunnen ontwikkelen vanuit mijn ervaring met verschillende spirituele tradities, waaronder de Zen-traditie, de Raja Yoga en de contemplatieve kloostertraditie. De studie van de verschillende esoterische tradities heeft mij gevormd in mijn dagelijks leven. Ik heb de docentopleiding Raja Yoga gevolgd en de opleiding Esoteric Healing. In de vele jaren dat ik heb gewerkt als manager in internationale functies, hebben mijn achtergrond als yogi en healer en mijn filosofische instelling de wijze van mijn leidinggeven en coachen sterk beïnvloed en daarmee ook de wijze van het behalen van resultaten.

Door de jaren heen heb ik vaak meerdaagse bergtochten gemaakt, expedities in wildwater kanoën begeleid en vele avontuurlijke wereldreizen mogen maken. De spirituele beleving van de natuur is daarin voor mij altijd de essentie geweest.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.